TZA NIEUWS

Voorstellen nieuwe cöordinator Academie…Willeke Hoiting

De Coördinator Academie TZA Drenthe en TZA Groningen telt zich voor!

Zorg en technologie, als verpleegkundige en als Toegepast Onderwijskundige zie ik een krachtige en uitdagende combinatie. Zowel in de toepassing van technologie in de zorg als wel de veranderingen die dat met zich mee kan brengen. Veranderingen zorgen voor anders doen, kijken en dus leren.

Een weg vinden in de veelheid aan informatie op het gebied van zorgtechnologie is m.i. de kracht van de TZA.  Het samenbrengen van de ambities, talenten en informatie van de verschillende partijen is een belangrijke stap. Onderwijsinstellingen hebben veel ervaring en kennis over didactiek, over leertechnologieën en weten hoe daar invulling aan te geven. Zorg professionals zijn van onschatbare waarde voor het aanleveren van praktijkervaring.  Juist zij ervaren in de dagelijkse praktijk de knelpunten in de zorg en zoeken naar oplossingen. En juist daar kunnen zorg en technologie elkaar versterken! Daar ben ik van overtuigd en daar wil ik mij voor in gaan zetten!

En wie ben ik? Ik ben Willeke, werkzaam in verschillende rollen binnen het sociaal domein.  Door Corona ben ik teruggekeerd naar de zorg, de oproep: “meer handen voor de zorg” sprak mij aan en ik dacht dat ik een paar maanden een zinvolle bijdrage zou kunnen leveren aan de zorg. Niet wetende dat de pandemie ons zolang in haar greep zou houden en dat de gevolgen nog elke dag merkbaar zijn. Inmiddels werk ik alweer ruim 2 jaar in de zorg. Op dit moment als begeleider specifieke doelgroepen binnen Vanboeijen, een functie waar ik als mens word uitgedaagd samen met de cliënten te komen tot een goed leven – mooi werk – met elkaar.

Daarnaast ben ik voorzitter van de adviescommissie sociale agenda van de Provincie Drenthe, onbezoldigd zoals dat zo mooi wordt benoemd. Een rol die mij bijzondere projecten laat zien die door en voor de inwoners van Drenthe worden bedacht en uitgevoerd. Terug naar mijn functie bij de TZA. Inmiddels heb ik al deelgenomen aan verschillende activiteiten in deze nieuwe rol. Ik merk dat ik uitgedaagd word en energie krijg van de activiteiten en de contacten die ik opdoe.

Het zal nog wel een puzzel worden al mijn bezigheden op een gezonde manier in te plannen, maar dat gaat goedkomen. Samen met mijn gedreven collega’s en de leden van de TZA Drenthe en Groningen heb ik daar alle vertrouwen in.  

Tot snel!

Willeke

Ga naar de inhoud